Около 10 000 са загиналите украински военни от началото на руската

...
Около 10 000 са загиналите украински военни от началото на руската
Коментари Харесай

Зеленски: Русия иска да унищожи всички градове в Донбас -

Около 10 000 са починалите украински военни от началото на съветската инвазия, само че съветските загуби са в пъти по-големи, заяви президентският консултант Алексей Арестович , представен от УНИАН.

Президентът Володимир Зеленски упрекна Москва, че желае да унищожи всички градове в Донбас.

Продължават уличните боеве в основния Северодонецк. Проруските сепаратисти оповестиха, че са обкръжили украинска група в завода " Азот ", само че пътят на запад през град Бахмут е твърдо под украински надзор и заплаха от обграждане на повече бранители няма, увери шефът на Луганска област в телеграм канала си.

Русия упреква украинските военни, че са обстрелвали Горловка и Донецк - градове в Източна Украйна, които са под контрола на сепаратистите.

" Всеки ден дублирам тези градове – Северодонецк, Лисичанск, Бахмут, Славянск и други. Русия желае да разбие всеки един град в Донбас и това не е пресилване. Навярно това е най-бързият образец за деградация на една страна. Път, който съветската страна измина за 107 дни ", уточни в нормалното си послание президентът Зеленски.

Преди това в диалог със студенти и преподаватели в английски университети той посочи, че в областта на сигурността се е появил нов троен политически съюз сред Киев, Лондон и Варшава.

Зеленски разяснява и смъртната присъда на двама британци и мароканец, воювали на страната на Украйна, която беше издадена от съд в Донецк. Според него тя е сигнал за всички политически водачи и страни, които не желаят да разрушат връзките си с Русия, като им демонстрира по какъв начин работи Москва.

Според украинското министерство на защитата крайната цел на съветските офанзиви остава " заличаване на украинската държавност " и определяне на марионетно държавно управление в Киев.

Складове със зърно в украинското черноморско пристанище Николаев са били разрушени при съветски ракетен обстрел, заяви още украинската страна.

От Организацията за издръжка и земеделие към Организация на обединените нации предизвестиха, че сред 11 и 19 милиона души са застрашени от продължителен апетит тази година поради понижения експорт на пшеница и други храни от Украйна и Русия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР